Hopp til innholdet
Søk
Handlevogn
TIPS FOR EN SENSITIV HODEBUNN

TIPS FOR EN SENSITIV HODEBUNN

En sensitiv hodebunn er veldig irriterende. Du opplever ofte kløe og irritasjon. Heldigvis finnes det hårrutiner du kan bruke for å berolige din sensitive hodebunn. Les videre for å finne ut hva som kan forårsake hodebunnssmerter og finn ut tips for sensitiv hodebunn fra våre Keune-håreksperter.

HVORDAN GJENKJENNER DU EN SENSITIV HODEBUNN?

En sensitiv hodebunn er preget av rødhet, irritasjon og kløe. Noen opplever også en brennende, stram og smertefull følelse i hodebunnen. Sensitivitet kan oppleves på forskjellige måter. Generelt har det stor innvirkning på din daglige hårrutine. Å ha på seg hestehale eller andre stramme frisyrer, børste hardt og vaske håret kan oppleves som smertefullt.

HVORDAN OPPSTÅR EN SENSITIV HODEBUNN?

En sensitiv hodebunn er et av de vanligste hodebunnsproblemene. Det kan være et resultat av et annet hodebunnsproblem, som flass, fet hodebunn eller hårtap. Det er viktig å vite dine personlige årsaker til din sensitive hodebunn. Hår er unikt og personlig hårpleie, og derfor føles det forskjellig for hver person. Følgende faktorer kan forårsake eller forverre kløe eller irritasjon:

  • Hårprodukter som er for harde, som sulfater, alkohol, fargestoffer eller parfyme.

  • Hormonelle endringer, for eksempel på grunn av menstruasjon eller graviditet

  • Værforhold, som fuktighet eller varme

  • Understreke

  • Vitaminmangel

  • Dusje for varmt eller føne for varmt

  • Tørre og varme områder

EKSPERTTIPS FOR SENSITIV HODEBUNN

Det er vitenskapelig bevist at det er en sammenheng mellom hodehelse og hårkvalitet. For sunt hår er en sunn hodebunn avgjørende. Vi gir deg tips for å lindre din kløende og irriterte hodebunn.

TIPS 1: BRUK PRODUKTER FOR SENSITIV HODEBUNN

Bruk produkter utviklet for å rebalansere hodebunnen. Produkter for sensitiv hodebunn helbreder og lindrer betent hud. Den gir mild rensing og dyp hydrering. Produkter som inneholder sulfater, alkohol, fargestoffer eller parfymer kan være for aggressive for hodebunnen din.

Care Derma-produktene er spesielt utviklet for helsen til hodebunnen din. For eksempel har vi utviklet Care Derma Sensitive for personer med sensitiv hodebunn. Produktene er nøye formulert med allergenfrie ingredienser for aktivt å bekjempe kløe, rødhet og irritasjon:

Derma Sensitive Shampoo: renser skånsomt og er beroligende. Derma Sensitive Conditioner: forhindrer at hodebunnen og håret tørker ut. Derma Sensitive Mask: nærer og fukter håret ditt. Derma Sensitive Lotion: hjelper med å slappe av og gjenopprette hodebunnen.

TIPS 2: IKKE VASK HÅRET FOR OFTE

Ikke vask håret for ofte, ca to ganger i uken er rådet fra frisørene. Å vaske håret fjerner ikke bare smuss og rester fra stylingprodukter, du reduserer også fethet i hodebunnen. Huden ønsker å rebalansere talgproduksjonen ved å lage et lite lag med fett på hodebunnen. Dette laget av naturlige oljer beskytter og fukter hodebunnen din. Du vil ikke vaske dette bort for ofte. Skyll håret med kaldt vann etterpå. Dette vil stimulere blodstrømmen til hodebunnen og redusere irritasjon.

TIPS 3: UNNGÅ VARME

Når du vasker håret, bruk lunkent vann. Varme tørker ut hodebunnen og dette kan forverre følsomheten. Unngå også overdreven bruk av stylingverktøy. Velg helst lave temperaturer og sett hårføneren på en kjølig setting. Bruk alltid en varmebeskyttende spray, men ikke påfør den i hodebunnen.

TIPS 4: HÅNDTER HÅRET FORSIKTIG

Ikke børst håret for ofte og for hardt. Dette vil forverre følsomheten. Bruk noen minutter på å børste håret forsiktig. Bruk en børste laget av mykt materiale. Når du børster, start alltid i endene og børst sakte oppover.

I tillegg, ikke slite håret ned for ofte. Dette vil gi håret og hodebunnen ro og plass til å puste. Å bruke håret på en bestemt måte en stund skaper press på hårsekkene, noe som kan gi ekstra følsomhet. Vil du fortsatt ha håret ditt fikset? Velg deretter en løsere flette med en mindre stram strikk.

VEDVARENDE HODEBUNNSPROBLEMER

Til slutt, husk at Keunes eksperter er hårspesialister og ikke sertifiserte leger. Skulle du ha alvorlige symptomer, som rødhet, irritasjon eller en sterk brennende følelse? Da anbefaler vi å oppsøke lege.

Legg igjen en kommentar

Feil Navn Felt påkrevd
Feil
Feil Kommentar Felt påkrevd

Alle felt er obligatoriske