Hopp til innholdet
Søk
Handlevogn
TIPS FOR OG FARGE HÅRET MED EN SENSITIV HODEBUNN

TIPS FOR OG FARGE HÅRET MED EN SENSITIV HODEBUNN

Lider du av en sensitiv hodebunn og ønsker fortsatt å farge håret? Du kan. Keunes håreksperter forteller deg hva du bør passe på når du farger håret med en sensitiv hodebunn. De gir også tips om hva du kan gjøre hvis du lider av sensitiv hodebunn etter farging, som irritasjon og svie.

HVA ER EN SENSITIV HODEBOD?

Hos Keune snakker vi om en sensitiv hodebunn når du lider av rødhet, kløe, irritasjon eller en brennende følelse. Det er alle mulige faktorer som luftforurensning, stress, vitaminmangel eller bruk av (for) aggressive produkter som gjør hodebunnen sensitiv. For sunt hår er en sunn hodebunn avgjørende.

GÅR DU TIL FRISØREN MED EN SENSITIV HODEBOD?

Ikke vask håret tre dager i forveien. Hodebunnen din er da beskyttet av et beskyttende lag med naturlige oljer. Dette gjør hårfargen mindre sannsynlig å irritere hodebunnen din. Et ekstra tips: ikke vask håret for ofte og ikke bruk for varmt vann. Hodebunnen er veldig følsom og kan lett tørke ut. Dette sikrer også at fargen varer lenger. Så det er en vinn-vinn-situasjon! Når du vasker håret, bruk en sjampo for sensitiv hodebunn, som vår Care Derma Sensitive Shampoo. Denne sjampoen påvirker ikke fargen din.

Fortell frisøren din hvis du lider av en sensitiv hodebunn. De kan da bruke produkter for sensitiv hodebunn. Før eller under farging kan frisøren påføre en pleiende lotion eller spray. Dette vil bidra til å berolige hodebunnen. Etter farging kan de velge å vaske ut håret to ganger med en after color shampoo slik at det ikke blir overflødig produkt igjen i håret. Etterpå kan de påføre en nærende maske eller leave-in-produkt for hydrering.

HVILKEN HÅRFARGE PASSER FOR EN SENSITIV HÅNDBOD?

Frisøren vil velge en passende hårfarge for sensitiv hodebunn, for eksempel en ammoniakkfri hårfarge. Går du til en Keune-salong? Spør deretter om vår So Pure Color eller Semi Color. So Pure Color er en vegansk og plantebasert hårfarge. Den inneholder nærende protein for sunt hår og er rik på vitamin A og E for å styrke hår og hodebunn. Keunes Semi Color er en demi permanent hårfarge. Den inneholder naturlige ingredienser som 'Boswellia serrata', 'gummi' og 'bisabolol' for å beskytte og berolige hodebunnen. Disse botaniske ingrediensene reduserer betennelse og kløe i hodebunnen.

HVA SKAL GJØRES VED EN ALLERGISK REAKSJON PÅ HÅRFARGE?

Før du får farget håret anbefaler vi å avtale en allergitest hos frisøren. Testen går ut på å smøre litt hårfarge bak øret eller på innsiden av armen. De neste to dagene, hold øye med hvordan huden din reagerer. Har du ingen rødhet, kløe, irritasjon eller brennende følelse? Da kan du få farget håret. Får du en allergisk reaksjon etter allergitesten? Ikke bekymre deg, sjansen er stor for at du fortsatt kan farge håret ditt. Se etter en løsning sammen med din frisør. For eksempel kan fargen påføres mindre nær hodebunnen, for eksempel med en balayage.

Hvis du opplever kløe eller svie under farging, si ifra til frisøren din med en gang. Frisøren kan skylle ut fargestoffet med en gang. Det kan også skje at du får en allergisk reaksjon etter farging. En allergisk reaksjon kan oppstå plutselig og kan ha mange forskjellige årsaker. Faktorer som forurensning, stress, vitaminmangel eller bruk av (for) aggressive produkter kan gjøre hodebunnen følsom. Symptomene varierer fra person til person. Opplever du sterk kløe, irritasjon eller en sterk brennende følelse? Bestill i så fall time med en hudlege. I mellomtiden, ta ekstra vare på hodebunnen din med vår Care Derma Sensitive Lotion eller Care Vital Nutrition Protein Spray. Børst håret forsiktig og sitt på det så lite som mulig.

HVILKE PRODUKTER ANBEFALER VI FOR EN SENSITIV HODEBOD?

Hvis du lider av en sensitiv hodebunn, er ikke alle hårprodukter egnet. Bruk av Keune-produkter spesielt for sensitiv hodebunn kan aktivt bekjempe rødhet, kløe, betennelse og irritasjon. Bruk milde sjampoer for sensitiv hodebunn og bytt med fargesjampo en gang i uken:

  • Derma Sensitive Shampoo

  • Farge Brillianz sjampo

  • Tinta Color Shampoo

Dette vil holde hodebunnen fuktet og fargen lenger. Så du trenger ikke gå til frisøren så ofte, noe som er bedre for hodebunnen. Bruk balsam eller hårmaske etter vask. Mellom vaskene kan du gi hodebunnen ekstra pleie med vår nærende lotion eller spray:

  • Derma Sensitive Conditioner

  • Dermasensitiv maske

  • Derma Sensitive Lotion

  • Vital proteinspray

Legg igjen en kommentar

Feil Navn Felt påkrevd
Feil
Feil Kommentar Felt påkrevd

Alle felt er obligatoriske