Hopp til innholdet
Søk
Handlevogn
5 Måter å redusere barberingsirritasjon

5 Måter å redusere barberingsirritasjon

Kåret til en av de største pleieproblemene i 2023, er irritasjon ved barbering en uønsket konsekvens av mange menns barberingsrutiner. Men det trenger det ikke være. Ved å følge noen få enkle trinn bør du være i stand til å redusere sjansene dine for å møte den fryktede rødheten og kløen etter barbering på kort tid. Dette gjelder for dere alle, enten du er en glattbarbert narkoman på heltid eller er besatt av skjegget ditt, men trenger å holde det pent; disse tipsene vil hjelpe deg å redusere irritasjon med hver eneste barbering.

 

Ta vare på huden under

Å redusere irritasjon ved barbering starter med hudpleie; å introdusere en daglig ansiktsvask eller skrubb vil bidra til å minimere smuss som tetter til porene dine. Men hvordan reduserer dette irritasjonen vi hører deg spørre?

Ganske enkelt, jo mindre skitt som sitter ved roten av ansiktshåret ditt, jo nærmere barberhøvelen vil være i stand til å barbere roten. I tillegg vil sunnere hud under skjeggstubbene til slutt føre til en mer balansert hudfarge og redusere sjansene for flekker og akne. Det er en vinn-vinn.

 

Forberedelse er nøkkelen

Det er på tide å barbere seg, men før bladet kommer i nærheten av skjeggstubbene dine, er det to enkle ting du kan gjøre for å redusere sjansene for irritasjon. Først, nyt en varm (men ikke brennende!) dusj. Dampen og vannet vil bidra til å myke det ytre keratinlaget i håret og redusere barberhøvelen på hver hårstrå. Sørg for å tørke av overflødig ansiktsvask eller skrubb påført under dusjen og tørk huden med en flanell eller et håndkle.

For det andre trenger du en skvett olje før barbering. Disse tingene går langt, så mindre er definitivt mer når det gjelder bruk. Masser en dråpe eller to inn i skjeggstubbene dine i en sirkulær bevegelse, smør så mange hår som mulig og la den ligge på huden før du påfører barberkrem. Å la oljen ligge på huden din vil gi et ekstra lag mellom bladet og huden og redusere sjansene for irritasjon. Dette trinnet er også superviktig når det gjelder å redusere sjansene dine for å gro inn hår også!

 

Ta vare på knivene dine

En vanlig årsak til irritasjon er å bruke et sløvt blad; tenk på forrige gang du prøvde å bruke en sløv kjøkkenkniv til å skjære gjennom en løk – det er vanskelig og hardt arbeid ikke sant? Vi har ikke tid til butte blader i en grei våtbarbering; overdreven trykk på huden/trekk i barberhøvelen forårsaket av overbrukte blader vil øke sjansene dine for sint og betent hud.

Å ta vare på bladene dine er enkelt – skyll grundig når du barberer deg mellom omgangene for å fjerne eventuelle produkter og hår fra bladet, slik at du får mest mulig kontakt mellom blad og hud. Du må også bytte bladet regelmessig. Gjennomsnittlig bruk for et DE-blad er omtrent 4 fulle barberinger; men hvis du har spesielt krøllete, grovt eller tykt ansiktshår kan det være lurt å redusere dette til 2-3 barberinger. Det er også verdt å eksperimentere med forskjellige merker blader. Noen er skarpere enn andre, så du vil være sikker på at du bruker det optimale bladet for din hud og hårtype.

 

Pleie etter barbering

Så du har fjernet værhårene dine i ansiktet, og det er et tilfelle av jobben gjort, ikke sant? Absolutt ikke. Ettervern er like viktig som forberedelsen til en barbering med tre nøkkelprodukter du kanskje bør vurdere å bruke her.

En alunblokk. Det svir som en mor, men ved å bruke en alunblokk vil du forsegle eventuelle kutt med et antiseptisk middel som også stopper blødninger. Du kan også bruke den på rødhet i de barberte områdene for å redusere betennelse. Ved å bruke dette trinnet vil du også lære områder som har blitt irritert av for mye press på barberhøvelen og områder der du kan lide overfølsomhet, slik at du ved neste barbering kan være mer forsiktig i disse områdene.

Så er det over til vår Post-Shave Balm å gjøre sitt. Formulert med Aloe Vera og Witch Hazel kan den svi litt ved påføring, men de beroligende egenskapene vil bidra til å redusere irritasjon forårsaket. Påfør lett på huden i sirkulære bevegelser og la balsamen trekke inn i huden for å få fullt utbytte.

For å runde av barberingen kan du også bruke en fuktighetskrem. Nøkkelen her er å ikke kvele ansiktet ditt i det. Vent til etterbarberingen har absorbert huden din, og påfør deretter et lett lag med fuktighetskrem for å holde huden glatt og næret.

 

Reduser barberingene dine!

Vårt siste tips er enkelt – reduser frekvensen du barberer deg. Ved å følge trinnene ovenfor vil du oppnå en tettere barbering enn du har gjort før, noe som resulterer i lengre perioder mellom barberingene. Reduksjonen i barberingsfrekvens vil naturlig minimere kontakt med blader og huden din, noe som resulterer i mindre irritasjon.

 

Ved å kombinere alle disse trinnene vil du med tiden kunne se en reduksjon i inngrodde hår, rødhet og generell hudirritasjon. Alt det tar litt tid og tålmodighet, men stol på oss, lettelsen fra irritasjon vil være verdt det!

Legg igjen en kommentar

Feil Navn Felt påkrevd
Feil
Feil Kommentar Felt påkrevd

Alle felt er obligatoriske